Excursie zaterdag 18 mei op de Empese en Tondense hei

Het belooft een prachtige dag te worden,om 9.30u ontmoeten we elkaar op de parkeerplaats op de Hallsedijk in Empe.

We hebben er zin in en met telescoop en een natuurfotograaf in de dop gaan we op pad.

.IMG_1928

Als we door het bomenlaantje lopen worden we verwelkomd door het gezang van een pimpelmees, vink, grasmus, tjiftjaf en een fitis.

We ontdekken een waterplas, gevormd door kwel-en regenwater, de telescoop wordt opgezet en ook op je buik kun je zaken goed onderzoeken.

IMG_1923 IMG_1935(1) een eende-ei?

IMG_1937

Er zwemt van alles in het water, meerkoet met jongen, waterhoentje, wilde eend, kuifeend, zomertaling, dodaars en wat is dat?

Nooit eerder gezien vogels blijven ons verrassen!

Onderweg ontmoeten we een groepje mensen die ook aan de wandel zijn, ze werken voor natuurmonumenten en een krant en willen een verslag hiervan maken.

Wij vertellen ook wie we zijn en wat we doen en wat we gezien hebben.

Samen bewonderen we de vreemde vogel en dan komt zijn naam, het is een ringtaling.

Daarna willen we weer verder, horen en zien hoog in een boom de boompieper en een geelgors, wat zijn we blij met de telescoop!

IMG_1932

Struinend door het hooiland zien we nog een kievit die opvliegt, een blauwe reiger,  zilverreiger, bergeend, knobbelzwaan en nijlganzen in de drasplassen, vele ooievaars op het land,we tellen er 8.

IMG_1939

IMG_1942 en vinden een kievitsei……….

Deze wordt als een troffee meegenomen aan het einde van onze wandeling, jammer het is bijna tijd………als afsluitng genieten we nog even van de kraaien die overvliegen.

Wat was het een mooie ochtend, we zien elkaar gauw weer, wie weet al op 01-06.

Ellen