Excursie Jonge Vogelaars, naar landgoed Velhorst,

op 02 maart

Excursie Jonge Vogelaars, naar landgoed Velhorst,

op 02 maart

Rugzak op en verrekijker mee, de kaplaarzen aan en gaan!

Tesamen met 5 enthousiaste kinderen en met prachtig weer beginnen we aan onze vogelwandeling!

IMG_1024 hoe dik is deze boom?

 We lezen meer over de bioboerderij en het theehuisje op het landgoed

en zien daarna 2 grauwe ganzen en 1 houtduif overvliegen. Het ooievaarsnest staat scheef, zo rollen straks de eieren eruit, geen ooievaar die daar gaat broeden. Wel zien we er een in de verte rondvliegen.

Daarna gaan we verder op zoek naar nog meer vogels.

Bij de Berkel turen we het water af,het lijkt rustig maar dan toch,een dodaars,onze kleine fuut, die regelmatig onderduikt op zoek naar vis!

Een woert, mannetjes wilde eend, aan de kant……waar is het vrouwtje?

Een grote zilverreiger in het weiland en een knobbelzwaan!

We gaan een bospaadje in wat een van de kinderen goed kent, ze vindt er voor ons ook een mooi picknickplekje.

We drinken chocolademelk en eten lekkere koek onder het genot van een prachtig vogelorkest,we horen een pimpelmees,boomklever,merel,grote lijster,roodborst,vink en zwarte specht.

De wandeling gaat verder,we zien kauwen en spreeuwen opvliegen uit een weiland, we vermoeden dat de kauwen hier hun nesten hebben en zien er daarna nog meer.

We horen een grote bonte specht en dan….ja het is echt waar ook de kleine bonte specht laat zich horen we turen en turen, het is een klein vogeltje ter grootte van een spreeuw, voor de kinderen moeilijk te zien maar wat een mooie waarneming!

De buizerd die we boven ons horen mauwen is voor hun wel goed te zien, we horen het gelach van een groene specht.

Het lijstje van de vogels die we horen en/of zien wordt al langer en door de meisjes zorgvuldig bijgehouden en mag ik als geheugensteuntje gebruiken bij dit verslag.

Na 2 uur wandelen doen we het laatste stukje in ganzenpas langs de Lage Lochemseweg naar de parkeerplaats,daar wachten de ouders die ons helpen bij het vervoer van de kinderen.

We vertrekken naar de Kaardebol waar we alle kinderen om 12.30u weer veilig over dragen aan de ouders,alleen komt er een niet ongeschonden uit de strijd,hij dacht over een slagboom heen te kunnen springen maar landde op het grindpad met wat schaafwonden in zijn gezicht tot gevolg.

Maar al met al was het een fijne ochtend met een heerlijk zonnetje!

Wie weet tot de volgende excursie op 16 maart.

Groetjes van Florence en Ellen