Vogelwandelboekje

Vogelwandelboekje

In 2015 heeft de Vogelwerkgroep Zutphen en omstreken een wandelboekje gemaakt. In dat jaar bestond de vogelwerkgroep tien jaar. Een goede reden om dat te vieren. We bedachten dat het leuk zou zijn om een boekje met vogelwandelingen in ons werkgebied te maken. Een boekje dat bedoeld is om mensen te laten genieten van de vele vogels in ons gebied.

Het boekje uit 2015 was een groot succes. Zo groot, dat na een paar jaar de hele oplage was uitverkocht. Af en toe zagen we iemand wandelen met ons boekje in de hand. Yes, dachten we dan, het werkt! Maar we merkten ook dat na verloop van tijd de informatie in het boekje steeds meer verouderde. Oude paden werden afgesloten en nieuwe paden kwamen erbij, horeca verdween of verscheen en ook de vogelbevolking veranderde langzaam van samenstelling: roeken verdwenen uit Voorst, grutto’s verdwenen uit de Tichelbeeksewaard, kieviten gingen broeden op de ijsbaan en scholeksters gaan steeds meer broeden op platte daken. En regelmatig kregen we vraag: is jullie boekje nog te koop? Nee dus. Kortom: tijd voor een nieuw boekje.

Op dinsdag 19 maart 2024 verschijnt op de ALV een volledig geactualiseerd vogelwandelboekje. Op zondagmorgen 24 maart 2024 vindt een openbare presentatie plaats van het vogelwandelboekje. Exacte tijd en locatie worden nog bekendgemaakt. Vanaf maandag 25 maart is het boekje verkrijgbaar bij de boekhandels in Zutphen en omgeving en vanzelfsprekend ook bij de VWG.

Het vogelwandelboekje uit 2015